Tri glavna razloga zašto će lipofiling postati vodeći trend za povećanje grudi

  1. Homepage
  2. Tri glavna razloga zašto će lipofiling postati vodeći trend za povećanje grudi
lipofiling-dojke

Implantati su prva asocijacija kada se govori o povećanju grudi. Najčešće se ova procedura vezuje za silikon. Srećom, kako je estetska hirurgija disciplina koja se stalno razvija, postoje i druge metode uvećanja grudi.

Jedna takva metoda je lipofiling. U pitanju je punjenje dojki uz pomoć sopstvenog sala. Evo o čemu se radi.

Prirodnije je od implantata

Najčešća primedba protiv ovakvih procedura estetske hirurgije je što je žene strah stranog predmeta u svom telu. I to, naravno, nije slučajno.

Osnovni strah je da silikon može da pukne ili da mogu ostati ozbiljni ožiljci. Takođe, postoji i taj strah od komplikacije tokom same procedure ili to da grudi možda neće izgledati lepo nakon operacije.

Zato je lipofiling toliko pristupačniji ženama. To je procedura koja doslovno uzima ono što neće da imaju da bi dobile ono što stvarno žele.

Najbolji deo lipofilinga jeste da je to prebacivanje masti iz jednog dela tela u drugi. Ništa nije veštački i nema ničeg tuđeg. Samo ćete jedan nedostatak pretvoriti u ogromnu prednost.

Ali, lipofiling nije samo prirodniji od implantata. I nije slučajno što se žene sve više opredeljuju za ovaj zahvat.

Donosi više prednosti

Prvo, lipofiling je odličan da uskladite telesne promere na više mesta odjednom. Budući da se mast najčešće vadi iz butina i zadnjice, bukvalno ćete smanjiti jedno da bi povećali drugo.

Drugo, mast je daleko zdravija od implantanta. Neke od prednosti su smanjena mogućnost pojavljivanja infekcija i drugih zdravstvenih problema. Uz to, i oporavak je znatno olakšan, pa se ne morate pridržavati ni svih napornih instrukcija koje slede nakon stavljanja silikona.

Takođe, ovo je proces koji se može ponoviti više puta i nije toliko težak za održavanje kao što je to slučaj sa implantatima. Ukratko, proći će brže nego vreme u salonu lepotu sa drugaricom.

Jednostavnija je procedura

Za razliku od stavljanja implantanta, ovde postoji nekoliko stvari o kojima ne morate da brinete. To su ožiljci, oporavak, i održavanje.

Naravno, bitno je da se što više informišete o svemu ovome. Zato, čitati ovakve vodiče, kao što su vodič za operaciju nosa, operaciju usana, i operaciju ušiju, i operaciju grudi vam može biti od ogromne koristi.

Međutim, najveći strah žena ostaju rezovi. Odbija ih zamisao o velikim rezovima koji teško zarastaju. Mast se ubrizgava, pa rane mnogo brže zarastaju i u poređenju sa rezovima su neprimetne.

Dalje, oporavak od lipofilinga se daleko lakše podnosi. Sa ovom procedurom, oporavak je mnogo jednostavniji. Pritom, nećete morati da uzimate dodatne medikamente koji su dodatan trošak.

Uz to, održavanje je lakše. Lipofiling je, u stvari, liposukcija, a mast je nešto što više puta možete ubrizgavati. Ipak, iako je teorija iza povećavanja grudi ista, kvalitet usluge zavisi od onoga koji je pruža.

Budite u sigurnim rukama

Zato, treba da upoznate hirurga Prof. dr Milana Jovanovića. Radi u ordinaciji u Beogradu, kako sa našim, tako i sa stranim pacijentima.

Pored toga što je jedan od pionira ove procedure, hirurg Jovanović je izveo na više domaćih i stranih pacijenata. To i nije čudno kada se upoznate sa osnovnim motivom njegovog pristupa estetske hirurgije.

Njegovo uverenje je da svako telo može biti lepo. Posao estetskog hirurga je da izvuče ovu lepotu na najprirodniji način.

Lipofiling je najprirodnija estetska procedura. Ujedno, to je i najmanji korak koji morate da napravite da izgledate savršeno u svemu od haljine do kupaćeg kostima.

Avatar

Doktor Jovanovic

Author Since:  July 1, 2019

International Plastic Surgery Prof. dr Milan Jovanović

Plastična i estetska hirurgija zahtevaju konstantno unapređivanje u znanju i veštinama. Zato, retko ko može da se pohvali konkurentnim znanjem, svetskim priznanjima i velikim iskustvom u radu kako sa domaćim tako i sa stranim pacijentima, kao što može hirurg Prof. dr Milan Jovanović.

free ip tv